Voor jong talent

Excellence Program

Maak een kick-start in het data science domein! Word een onmisbare kracht in data teams via ons Data Science & Analytics Excellence Program. Ontdek de mogelijkheden en versnel je carrière bij DCG.

De ultieme baangarantie

Praktijkervaring & skills die ontbreken op je CV

Als jong data talent krijg je de kans om direct aan de slag te gaan als junior data analist bij een van onze partners. Gedurende een intensief programma van 6 maanden zullen we je alle vaardigheden leren die je nodig hebt in het consultancy en data science-domein.

Na afronding van het programma kun je aan de slag als Consultant Data Science & Analytics bij DCG of bij een van onze partners. Bereid je voor op een carrière vol uitdagingen en groeikansen in de spannende wereld van Data Science!

Dit kun je verwachten

Hoe ziet het programma eruit?

1

Ontwikkeling van soft skills

Je wordt getraind in onder andere adviesvaardigheden, stakeholdermanagement en communicatieve vaardigheden. Zo leer je hoe je effectief kunt samenwerken, communiceren en relaties kunt opbouwen in een professionele omgeving.

2

Verdieping in Data Analytics & Data Science

Je leert methoden en technieken om waarde uit data te halen, zoals: predictive modeling, statistiek, datavisualisatie en meer. Deze kennis kun je toepassen om complexe problemen op te lossen en waardevolle inzichten te genereren.

3

Ontwikkeling van bedrijfsinzicht

Je krijgt inzicht in datagedreven marketing & sales en organisatiesensitiviteit. Dit stelt je in staat om de impact van data op bedrijfsprocessen en besluitvorming te begrijpen en bij te dragen aan strategische doelen.

4

Praktische ervaring met data tools

Je ontwikkelt vaardigheden om met essentiële data tools te werken, zoals SQL, Python, R, Microsoft Power BI en Tableau, waardoor je data kunt analyseren, visualiseren en effectief kunt presenteren.

Dit kun je verwachten

Waarom meedoen als jong talent?

01. Geschikt voor net afgestudeerden

Net je diploma gehaald in Econometrie, Data Science, Statistiek, Marketing of een vergelijkbare studie? En wil je een kick-start maken in het data science-domein? Dan is dit programma perfect voor jou! Je hebt geen werkervaring nodig, alleen een afgeronde master en een passie voor data.

02. Waardevolle praktijkervaring

Je krijgt de unieke kans om vanaf dag één mee te draaien in een professioneel team. Dit stelt je in staat om relevante werkervaring op te doen en de bedrijfscultuur te ervaren bij een van onze partners. Je kunt je skills direct in de praktijk brengen, wat je ontwikkeling in een razend tempo bevordert.

03. Onmisbare theorie

Je krijgt toegang tot waardevolle kennis van data experts, die je niet tijdens je opleiding hebt gehad. Ook blijf je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied. Hierdoor ontwikkel je een stevig fundament om complexe vraagstukken aan te pakken en op te lossen.

04. 100% baangarantie

Wij bieden de garantie, jij besluit wat het beste bij je past. Voor aanvang van het Excellence Program, kies je alvast waar je na het traject aan de slag wilt. Dat kan als Consultant Data Science & Analytics bij DCG, of bij de partnerorganisatie waar je het programma hebt gevolgd.

05. Aantrekkelijk salaris

Als junior data consultant ontvang je direct een aantrekkelijk salaris van € 3.000,- bruto per maand, op basis van een fulltime dienstverband. Bovendien maak je, afhankelijk van je prestaties en groei, ook een goede kans op salarisverhoging na 6 of 12 maanden.

06. Plezier en samenwerking

Je komt terecht in een team van enthousiaste en gedreven collega’s, die samenwerken aan projecten voor toonaangevende klanten. Gelukkig is er naast hard werken ook ruimte voor plezier. Om ook even te ontspannen als team, worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd.

Verwelkom ons data talent

Bedrijven die je voor gingen

Stap voor stap

Hoe verloopt het aanmeldproces?

01. Meld je aan

Je kan je op twee manieren aanmelden voor ons Data Science & Analytics Excellence Program. De eerste optie is via het aanmeldformulier onderaan de pagina. Vergeet in dit geval niet je CV toe te voegen. De tweede optie is om dit telefonisch te doen.

02. Kennismaking met DCG

Dit kan zowel face-to-face als online zijn. Tijdens dit gesprek bespreken we je motivatie en ontdekken we of het programma bij jou past. Uiteraard zijn we benieuwd waar je na het traject van 6 maanden aan de slag zou willen, en of je verder nog vragen hebt.

03. Assessment

Bij een mogelijke match nodigen we je uit bij op ons kantoor. Tijdens het assessment krijg je een case voorgelegd, een uitleg, de nodige data, en de tijd om alles uit te werken. Tot slot presenteer je jouw conclusies en advies aan ons.

04. Terugkoppeling

Als je hebt gekozen om na het traject bij DCG aan de slag te gaan, kun je na het succesvol afronden van het assessment direct beginnen met het programma. Als je hebt gekozen voor de optie om bij een partner te werken, volgt er nog een extra stap.

05. Kennismaking met de partner

Indien van toepassing, vindt er een tweede kennismakingsgesprek plaats. Dit keer met de partner waar je het programma gaat volgen en na afloop in dienst treedt. Dit gesprek is bedoeld om te kijken of er een goede match is met het bedrijf en het team.

06. Terugkoppeling

Als je een een positieve match blijkt te zijn met de partner, laten we je dit zo snel mogelijk weten. We regelen alle benodigde documenten en zorgen ervoor dat je direct kunt starten met het programma. Bij vragen of twijfels staan wij altijd voor je klaar.

Enthousiast?

Meld je direct aan!

Aankomende startdata:

  • 01.04.2024
  • 01.09.2024
Rogier Hetem

Het traineeship is heel divers en door het DCG-programma ben ik een volwaardige data-analist geworden. Van soft skills tot SQL en Python, het is compleet. De 100% baangarantie en het goede startsalaris zijn grote pluspunten. Ideaal voor wie snel wil starten in data science!

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 8 MB.
Bel of mail ons