Bepaal je strategie

Consultancy

Laat jouw data en AI strategie ontwikkelen en uitvoeren door onze betrouwbare consultants. We staan klaar om je op weg te helpen naar een datagedreven onderneming.

Transformatie en groei

Wat onze data consultants voor je kunnen doen

Met onze diepgaande kennis van data en AI helpen we je organisatie om waardevolle inzichten te verkrijgen en actiegerichte beslissingen te nemen. Samen creëren we een toekomst waarin data en AI de drijvende kracht zijn achter het succes van je bedrijf.

We staan klaar om je te begeleiden bij:

  • Het ontdekken van commerciële kansen aan de hand van data analyse;
  • Het opstellen van een doelgerichte roadmap om meer datagedreven te werken;
  • Het toepassen van AI in je bedrijfsactiviteiten en -processen.

We make your data work!

Verander in een datagedreven organisatie

Onze succesformule

Data Driven Organization Framework

https://dataconsultinggroup.nl/wp-content/uploads/2023/09/ddof-icon1.png

Strategie & Besturing

We helpen je organisatie om een strategie te ontwikkelen die gebaseerd is op data en die aansluit bij jouw specifieke behoeften en doelstellingen. We identificeren de belangrijkste KPI’s en stellen een meetbaar en haalbaar plan op om deze te bereiken.

https://dataconsultinggroup.nl/wp-content/uploads/2023/09/ddof-icon2.png

Mensen & Gedrag

We creëren een datagedreven cultuur binnen je organisatie. We stimuleren medewerkers om data centraal te stellen in hun werk en ondersteunen ze bij het ontwikkelen van de benodigde skills en competenties om datagedreven beslissingen te nemen.

https://dataconsultinggroup.nl/wp-content/uploads/2023/09/ddof-icon3.png

Processen & Werkwijze

We optimaliseren je interne processen, waarbij data een integraal onderdeel wordt van de besluitvorming en het dagelijkse werk. We identificeren kansen om data te gebruiken voor procesverbetering en helpen je bij de implementatie ervan.

https://dataconsultinggroup.nl/wp-content/uploads/2023/09/ddof-icon4.png

ICT & Datamanagement

Met het gebruik van de juiste tools en technologieën, zorgen we voor een solide ICT-infrastructuur en effectief Data Management. Zo kun je data verzamelen, opslaan, beheren en analyseren op een betrouwbare en veilige manier.

https://dataconsultinggroup.nl/wp-content/uploads/2023/09/ddof-icon5.png

Intelligence & Innovatie

We stimuleren innovatie en intelligentie door het gebruik van data analyse en AI. Met behulp van real-time dashboards kun je nieuwe kansen identificeren, die vervolgens kunnen leiden tot innovatieve oplossingen die je concurrentiepositie versterken.

We make your data work

Data Activation Program©

Bij DCG begrijpen we dat data waardevol is en de kracht heeft om jouw organisatie te transformeren. Daarom hebben we ons Data Activation Program© ontwikkeld, waarmee we data omzetten in tastbare resultaten.

We starten met de belangrijkste strategische thema’s en KPI’s van jouw organisatie en bouwen vervolgens programma’s op met state-of-the-art datagedreven oplossingen.

Ons Data Activation Program© zorgt ervoor dat datagedreven oplossingen niet op zichzelf staan. We streven naar maximale impact door deze oplossingen integraal te verbinden met alle activiteiten binnen jouw organisatie. Een solide basis van Data Management en Data Governance vormt het fundament om tot deze oplossingen te komen.

Voordelen van werken met ons

01. Expertise

Onze consultants hebben een brede achtergrond in Data Science en zijn experts in hun vakgebied. Ze zijn gedreven om de beste resultaten te behalen door waardevolle inzichten uit je data te halen.

02. Pragmatisch

We streven altijd naar de optimale balans tussen impact en inspanning. We stemmen de inzet van data af op de maturiteit en de ambities van de organisatie – AI is immers niet het antwoord op alles.

03. Resultaatgercht

Ons fundamentele principe is dat we altijd streven naar een positieve return on investment. Door data optimaal in te zetten, realiseren we groei en verlagen we kosten voor jou als klant.

04. Focus

Onze expertises zijn data en AI – hier maken we het verschil mee. Daarom kiezen we er bewust voor om alleen projecten aan te nemen waar we onze specialisaties optimaal kunnen benutten.

05. Partners

Met onze vaste partners bieden we je een totaalpakket voor de transitie naar een datagedreven organisatie. Dit omvat oplossingen in o.a. de transitie naar de cloud, online learning, Data Engineering en Data Governance.

06. Kennisoverdracht

Terwijl we de juiste methoden en technieken loslaten op jouw data, zorgen we ervoor dat je data professionals deze skills ook ontwikkelen. Zo haalt je team steeds meer waarde uit data.

Data & AI

Onze expertises

Data Science

Boost innovatie met behulp van AI om snel en effectief te reageren op veranderende (markt)omstandigheden. Automatiseer tijdrovende taken en processen voor meer efficiëntie.

Data Analytics

Ontdek cruciale inzichten door data te verkennen en analyseren. Identificeer trends, patronen en groeikansen met behulp van statistische methoden en geavanceerde tools.

Business Intelligence

Transformeer ruwe data naar waardevolle informatie en inzichten. Monitor KPI’s, identificeer trends en optimaliseer prestaties met heldere dashboards en rapportages.

Data Driven Marketing

Ontwikkel gerichte marketingstrategieën op basis van data. Analyseer klantgedrag, segmenteer doelgroepen en optimaliseer marketingcampagnes aan de hand van data inzichten.

Data Management

Effectief beheer en organisatie van data. Zorg voor datakwaliteit, integriteit en veiligheid. Optimaliseer dataopslag, -integratie en -beheer voor betrouwbare analyses en besluitvorming.

Wat onze klanten zeggen

Vanuit MoveMove – mobiliteitspas voor ondernemers – hebben we een hele goede ervaring! We leverden onze klantdata (AVG proof) aan en kregen hele interessante inzichten om onze acquisitie, ons klantbehoud en de verhoging van klantwaarde te verbeteren. De analyse is een perfect uitgangspunt voor nieuwe marketingplannen, gebaseerd op echte data!

Roeland Rohof Manager Marketing & Sales, MultiTankCard

Deze club heeft veel kennis van zaken in de Analytics/Data Science-wereld en onderscheidt zich door een volledig begrip van de klantvraag te verkrijgen, zelfs als de klant nog niet zo ver is. Daarnaast is het contact laagdrempelig, persoonlijk en gestoeld op enthousiasme.

Funs Jansen Director Retail Analytics, HAVI

Fijne club met inhoudelijk sterke consultants. Prettig om mee samen te werken met goede resultaten ook.

Tjaard Prins Lead Data Consultant, Achmea

Het zijn gewoon hele goede specialisten, en dat is voor mij altijd het belangrijkst.

Willem Henskes Head of Data & Analytics, Essent

Fijn team om mee samen te werken. Altijd meedenkend, pragmatisch, snel schakelend en inhoudelijk heel veel expertise.

Yory Wollerich Manager Customer Centric Interactions, Achmea

Vertrouwd door

Kennismaken?

Ontdek hoe we je kunnen helpen

Laten we sparren over je uitdagingen en hoe we je hiermee kunnen helpen. Plan vandaag nog een adviesgesprek met ons in – we staan klaar om je oplossingen te bieden.

Adviesgesprek

Kies een datum en tijd die jou het beste uitkomt.

Heb je een specifieke vraag?

Neem gerust contact met ons op.

Bel ons

+31646767800

Op werkdagen bereikbaar van 8:30 uur tot 17:30 uur

Mail ons

info@dataconsultinggroup.nl

Doorgaans kan je binnen 24 uur een reactie verwachten

WhatsApp ons

+31646767800

Op werkdagen bereikbaar van 8:30 uur tot 17:30 uur

Weet je niet precies wat jouw organisatie nodig heeft? Plan direct een volledig vrijblijvend adviesgesprek in!
Gratis adviesgesprek inplannen
Vragen? Wij zijn nu bereikbaar! Contact opnemen